LEPOTA OD PORCELANA 3. DEO

Kako koristiti  maske na podlozi?




Maske na podlozi  su jednostavne kao dobar dan: kada  osjećate da koži treba nega, ne ustručavajte se!

Mogu se koristiti u bilo koje doba dana, bilo povremeno (1 ili 2 puta nedeljno), ili čim se koža to zatraži (zatezanje, pucanje, zagasit ten ...).

Na raspolaganju su vam  3 rešenja:

* Možete koristiti masku na sobnoj temperaturi: za "osveženje", ona će uraditi veoma dobar posao.
* Zatim možete koristiti vruću masku: da biste to uradili, jednostavno zagrejte masku koja je još uvek upakovana u malo vode ili na pari (bez mikrotalasne, jer rizikujete da napravite  varnice!). Ovakva ugrejana maska dobro opušta kožu tj. baš onako kako treba i otvara pore, tako da koža dobro upija serum.
* Ili koristite hladnu masku: želite li svež izgled? Stavite svoje maske u frižider, to će vam po aprikaciji dati blistavi ten! Ovo je rešenje koje najviše volim :)



Bez obzira na metod, neophodno je da lice nije našminkao i da je očišćeno.
Ako praktikujete "rutinu", jednostavno ubacite masku jednom ili dva puta nedeljno, sledeći korake:

Ulje za čišćenje
Sredstvo za čišćenje
Losion
Maska na podlozi
Serum
Antirid oko očiju
Krema
Balzam za usne

Kada se maska otvori, jednostavno je stavite na lice i pokušajte da napravite što manje falti. Idealno je da je celo lice dobro pokriveno. Veoma brzo ćete primetiti da su maske za lice rezane za azijska lica (oblik bademih očiju, mali krilci za nos ...), ali to uopšte ne smeta.

Neka koža apsorbuje losion a idealno je da to bude 15 do 20 min, ali priznajem da mi se veoma često dešava da ostavim svoju masku i 45 minuta sve dok efekat traje ...

Čim se predviđeno vreme za aprikaciju završi, jednostavno uklonite masku i masirajte lice losionom koji ostane na koži pa ga iskoristie  da prodre što više u kožu. U zavisnosti od maski, na kraju osecaj na koži može biti malo lepljiv, ali to svakako ne traje dugo.

Ako stvarno imate previše losiona na licu čak i nakon masaže, nemojte oklevati da višak odstranite  malim mekanim pamučnim jastučetom ili čistim platnom, samo bez trljanja (pamuk može da iritira kožu)!



Kakav je rezultat na koži?


Bez pretenzije mislim da slika (snimljena ujutru) govori za sebe: nakon upotrebe maske na podlozi, koža je OD-MOR-NA!

Moja koža se odmah se umiruje i u  narednih 24 sata, još uvek je dobro zategnuta, a fine bore su izbledele i nestale. A, u maskama nema  silikona!☺

Коментари

Популарни постови са овог блога