LEPOTA OD PORCELA -nastavak-
Maske na podlozi, pamučne maske, natopljene maske ili "sheet" maske ...
O čemu se zapravo radi?


Ove maske imaju oblik velikog kruga sa otvorima za oči, rupom za usta i zarezom koji pokriva nos.
Neke maske su omotane oko plastične folije kako bi se otvorile  bez razdvajanja:

Pošto svi nemamo isti oblik lica, mali useci na dnu obraza i brade omogućavaju prilagođavanje maske vašim licima, kako ni jedno područje ne bi ostalo ne pokriveno.






Jednostavne za  upotrebu sa  izuzetnim  svojstvima.

Maske su pakovane  u pojedinačnim paketima koji sadrže losion, čija količina varira prema markama. Uopšteno, maske sadrže losion od 20ml, što je stvarno vrlo lepa količina!

Upotreba nas upućuje da bi trebalo  koristiti izraz "maska sa losionom", ali znajte  da su one natopljene u tečnost ili  gel, čiji je kvalitet  i koncentracije u aktivnim sastojcima kao kod čistih seruma, radi optimalne efikasnosti a u smislu nege.

Često je proizvod natopljen kremastom emulzijom, koja je  naročito efikasna na suvoj koži. 
Vrsta rastvora  se razlikuje u zavisnosti od brenda i benefita koji pruža..

Zaista, kao i kod svakog tretmana, svaka maska na podlozi će obezbediti ciljanu akciju na koži: jedne hidriraju, druge hrane, treće daju sjaj, jedne tretiraju nesavršenosti, ... Dakle, hranljiva maska će  sadržati emulziju bogatu shee buterom, dok će, na primjer, hidratantna maska biti natoljena losionom koja sadrži serum aloe vera.




Potrebno je znati da su maske za jednokratnu upotrebu: što nije možda najekonomičnije rešenje ili ekološko, međutim one su zato tako fantastično praktične, posebno za putovanja! Ja sistematski uzimam  jednu sa mnom uvek kad letim, jer klima uređaj isušuje moju kožu velikom brzinom.

Uvek mi je zanimljivo videti  izraze ostalih  putnika i to me baš zasmejava :)


Funki- vesele  varijacije platnenih maski

Postoje maske za pokrivanje pokrivanje celog lica, a tu su i maske koje se postavljaju u dva dela (posebno deo ka vrhu lica + deo koji se nanosi na dnu lica) ili pokriva samo zonu T ili samo konture očiju.

Najsmešniji oblik maski koji sam do sada mogla pronaći je Starfish Bio Mask iz firme Mizon, u obliku je  morske zvezde!


Konačno, tu su i maske na podlozi koje se kače iza ušiju i sa trakom za vrat, kao što su one marke Face K. 
Ove blago različite maske nije najlakše naći čak ni u Francuskoj, ali su vrlo praktični jer su još prilagodljivije licu  od "punih" maski.

-nastaviće se...


Коментари

Популарни постови са овог блога