Žen šen  ili Crveni ginseng



Korejski crveni Ginseng

Žen-šen ili ženski koren, koji i u svom pojavnom obliku, belog vretenastog korena sa delovima koji 
u svemu podsećaju na telo žene, je biljka koja izgledom podeća na koren domaćeg peršuna.
Samo što se može naći isključivo na dalekom istoku, teritorijalno u delovima tajgi, odnosno šuma koje gravitiraju ka Beringovom moreuzu. Dakle krajnji istok beskrajnih severnih šuma.
I radi se o isključivo šumskoj biljci, koja raste naizgled, nasumice, nenadano, isključivmo i samo tamo gde njoj odgovara, nešto kao naš sremuš. 

A danas se gaji  samo i isključivo u Koreji. 
Intenzivno gajenje crvenog ginsenga u Koreji je počelo krajem XVI veka, kada su seljaci su prvi put pokušali da uzgoje ovu biljku tako sto su stvorili uslove za gajenje slične onima u prirodnom staništu. Za ove osetljive šumske biljke koje u prirodi rastu ispod drveca stalna senka je najvažniji faktor za uspeh u gajenju.
Danas se čuveni crveni korejski ginseng sa uspehom gaji vlažnoj i prohladnoj okolini sa povremenim zalivanjem. Gajenjem su koreanci uspeli da proizvedu dovoljne količine, ove inače veoma retke biljke i tako omogućili njenu veliku iskorišćenost u hemijskom industriji pa tako i u kozmetici po kojoj je Koreja danas prva u svetu.


Na osnovu benefita na celokupno ljudsko zdravlje ova biljka je veran pratilac čoveka i po tome je poznata već vekovima, ali ono što je novo, to je efekat ove biljke na kožu.
Serum ove bilje je bogat fitohranljivim česticama i deluje protiv starenja, tonifikuje i daje svetliji ten koži što su tri razloga za njegovu upotrebu u maskama za lice.

O "čudima" i neverovatnim izlečenjima u svim oblastima medicine je dosta pisano, pričano i prepričavano. U vreme sedamdesetih godina, kada je kao lek i deo medicinskih preparata stigao i u naše krajeve, poznatiji pod imenom Žen-šen. Proporučivao se naročito kao eliksir večite mladosti, i koristio kao napitak ili čaj za podmalađivanje.
U maskama na podlozi"J Luna", koje se mogu  nabaviti, naručivanjem isključivo preko ove stranice, ili kupiti u privatnim parfimerijama, nalazi se efikasni anti-aging, serum korejskog crvenog Ginsenga.
Zahvaljujući ovom  korejskom zaštićenom proiuzvodu, crvenom ginsengu, danas se efekti seruma ove biljke mogu koristi kroz upotrebu u mnogobrojnim farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima. Jedan od njih je i maska na podlozi koja koži lica nudi sve sastojke ove čudotvorne biljke, u jednostavnom hidrolizovanom gelu te je tako lako upijajuća a njena efikasnost, najbolja. 
"LPG CENTAR", za negu iz Beograda, je izvrišio merenja vlažnosti kože na licu kod osobe koja ima 60 godina, i to pre i nakon upotrebe maske za lice sa ovim serumom. Došlo se do rezultata koji je sve iznenadio. Vlažnost kože se povećala za 20 minuta korišćenja za 62%. 
Ovaj rezultat nam ukazuje na ono što je i najvažnije, da direktnim korišćenjem maski na podlozi i seruma na kožu lica,  ono neprekidno, upija, kao žedan sundjer sve potrebno, a benefiti samog seruma kojeg koža pritom ugradi su trajno vidljivi.
Maske sa ginsengom Sadrže  organski ekstrakt crvenog korejskog ginsenga, najstarije ‘sve iceliteljske”-lekovite biljke, koji obnavlja kožu,  podiže vlažnost i vraća elastičnost.

https://www.bastabalkana.com/2013/05/ginseng-ili-zen-sen-cuvena-lekovita-biljka-i-kineska-medicina/

https://endermoloski-centar-lpg.business.site/





Коментари

Популарни постови са овог блога