Vitamini, vitamini, vitamini

Lepota od porcelana * Priča o biljci  Seabuckthorn berry - "super hrani"

Bobice, ovog grmolikog listopadnog čuda koje raste u Aziji i nekim delovima Evrope, se koriste u tradicionalnoj medicini, kozmetičkoj indrustriji i u ekološke svrhe.
Njen latinski naziv nam neće reći ono što se za nju danas zna a to je da zbog velike količine vitamina i minerala spada u biljke koje predstavljaju super hranu. 

Maska Vitamin C, J Luna , Sadrži Hippophae rhamnoides odnosno sea-buckthorn ekstrakt koji pomaže podmađivanju kože.
Sea buckthorn, bobice su popularne kao i šipak iz naših krajeva. Ova biljka sadrži 190 hranljivih sastojaka i fitonutienata, uključujući i dozu vitamina C, 12 puta veću od one koja se nalazi u narandži!

Sadržina velikih količina, minerala, vlaka i proteina, je čini moćnom granom. Primena ulja ovih bobica veoma je korisna kod problema sa kožom. Izuzetno hidrira i utiče na regeneraciju i elastičnost, a velika je pomoć i pri sprečavanju i lečenju akni, inflamatornih crvenila i stanja koja uzorkuju tragove na koži lica.



Priča o čudnoj biljci

https://www.youtube.com/watch?v=dbTHFSyhstA

Korist koju kozmetika ima od ovog proizvoda je upotreba ulja ove biljke za proizvodnju krema za ruke, šampona, masažnih ulja. U Južnoj Francuskoj se koristi za voćne sokove ili kao sastojak meštovitih napitaka. 
Čuvena toskanski napitak Spinello se takodje pravi od istog satojka. 

Listovi ove biljke sušeni i mleveni se koriste kao čaj. 











Коментари

Популарни постови са овог блога